Asociația AMY

Pisic salvat de pompieri, în Sfântu Gheorghe

Pompierii de la Detașamentul din Sfântu Gheorghe au salvat, duminică, 26 februarie, un motan rămas blocat într-un copac. Ulterior, animalul a fost înapoiat stăpânei, a transmis, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna, Alexandru Marian Rechițean.

Începe campania de sterilizare gratuită a animalelor de companie

În Sfântu Gheorghe, două cabinete veterinare își deschid porțile și se alătură campaniei de sterilizare gratuită a câinilor și a pisicilor. Aceasta este organizată de Asociația „Care for Dogs”, care asigură, în mare parte, fondurile necesare, în colaborare cu alte asociații în domeniu.

Copiii de la „Váradi József”, donație pentru Asociația pentru câini fără stăpân „Amy”

Elevii de la școala „Váradi József” s-au implicat pentru a ajuta Asociația pentru câini fără stăpân „Amy”. Astfel, ei au desenat, apoi și-au vândut propriile creații, iar banii strânși, 125 de lei, au fost donați asociației.

AMY solicită Primăriei Sfântu Gheorghe să extindă capacitatea adăpostului din Câmpul Frumos

De ani de zile, eforturile Asociației pentru câini fără stăpân AMY sunt direcționate spre îmbunătățirea vieții cât mai multor animale cu soartă grea, educarea populației în ceea ce privește beneficiile sterilizării și lupta împotriva abandonului și cruzimii asupra animalelor. Pentru toate aceste activități este nevoie de oameni implicați, care să fie pregătiți să înfrunte situații dificile, iar cei care cred că pot face față sunt așteptați să se alăture echipei.

Peste 60 de căței de la adăpostul din Câmpul Frumos, adoptați în doar două săptămâni

Voluntarii Asociației pentru câini fără stăpân AMY, alături de cei din adăpost, au reușit să dea în adopție un număr de 66 de căței în două săptămâni. O parte dintre aceștia au fost luați de familii, iar alți patrupezi vor pleca în scurt timp, după ce vor fi sterilizați. Chiar dacă s-au eliberat astfel multe boxe din adăpost, acestea au fost umplute din nou cu alți căței capturați de pe stradă.

AMY solicită Primăriei Sfântu Gheorghe să extindă capacitatea adăpostului din Câmpul Frumos

O petiție numită „Oprește eutanasierea în masă a câinilor fără stăpân din Sfântu Gheorghe!”, adresată Primăriei Sfântu Gheorghe, cu scopul extinderii capacității adăpostului pentru câini de la Câmpul Frumos, a fost publicată duminică pe site-ul campaniamea.declic.ro. Reprezentanții Asociației pentru câini fără stăpân AMY, cea care a inițiat demersul, ne-au spus că vor să adune peste 10.000 de semnături.

🗓 13 ianuarie 2023

Premianții primei Gale a Superlativelor OCV/CovasnaMedia!

La Gala Superlativele OCVC, pe baza voturilor, Asociatia AMY a primit premiul de locul 2 pentru anul 2022. Multumim frumos atat pentru nominalizare Echipei Observatorul de Covasna cat si pentru voturile acordate de catre comunitate.

Sanctuarul Lillus, a doua șansă pentru suflete abandonate, devine realitate

Asociația pentru câini fără stăpân AMY din Sfântu Gheorghe avansează cu planurile de a construi în județul Covasna un sanctuar pentru animalele abandonate. Demersurile sunt în toi: există un teren achiziționat, un nume – Lillus, planuri puse la punct și alte mici investiții realizate. Dar, așa cum este de așteptat, un obiectiv atât de mare și atât de frumos are nevoie și de sprijin din partea oamenilor de bine, atât financiar, cât și de altă natură.

Jogtalan az Amyre kiszabott bírság

Közel 2 éves pereskedés után a bíróság jogtalannak ítélte azt a bírságot, amelyet még 2020-ban szabtak ki az illetékes hatóságok a sepsiszentgyörgyi Amy állatvédő egyesületre „illegális kutyamenhely fenntartása a törvénynek meg nem felelő feltételek mellett” indokkal – tájékoztatott Póra Kinga, az egyesület elnöke.​

Proiectul Câini în școli și grădinițe a fost reluat

Asociația pentru câini fără stăpân AMY din Sfântu Gheorghe și voluntarii acesteia continuă programul Câini în școli și grădinițe, prin care încearcă să îi apropie pe copii și tineri de animale.